A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Szomszédolás: Güssing és Kornberg kastélya

Ausztria, Steiermark, Riegersburg
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás


Időpont: 2023. november 4. (szombat) 

Felszállás:  Budapest – Siófok - Balatonlelle – Balatonboglár - Fonyód – Balatonfenyves – Balatonkeresztúr – Balatonberény útvonalon

Indulás Budapestről 5 óra 30-kor. Folyamatos utazás rövid pihenővel.

Utunk első állomása Dél-Burgenland gyöngyszeme, Güssing – az egykori Németújvár – városa, mely a 16. századtól a Batthyány család birtoka volt. A város központjában álló ferences templomot és kolostort Batthyány Ádám építtette a 17. század közepén. Megtekintjük a Sarlós Nagyboldogasszony Bazilikát, majd helyi vezetővel ismerkedünk a templom alatt található Batthyány családi kriptával, a család történetével. A bécsi császári kripta után ez Ausztria 2. legnagyobb családi sírboltja. Közel 100 díszes szarkofágban nyugszanak a család tagjai, köztük a 2003-ban Boldoggá avatott Batthyány-Strattmann László, a szegények orvosa is. Szabadidőben tehetünk egy sétát a hangulatos kisvárosban.

A délutánt Stájerország egy ma is magántulajdonban levő kastélyában, Kornbergben töltjük. A várat a 12. században a Kornberg urak építtették. A család kihalása után több birtokosa is volt, míg 1871-ben a mai tulajdonos, a Bardeau család szerezte meg. A francia származású Charles Francois Bardeau Triesztben kereskedelemből és hajógyártásból szerezte vagyonát, Ferenc József császár pedig grófi rangra emelte a családot. A kastélyban egy kalandos időutazás vár ránk, melyet nem más, mint maga a kastély ura, gróf Andreas Bardeau konzul vezetésével élvezhetünk. Szabadidőben megtekinthetjük a majorsági épületben található vár- és kastélymakett-kiállítást (belépő egyénileg). De igazi különlegesség, hogy Kornbergben már november elejétől részesei lehetünk egy valódi karácsonyi vásárnak is. Közel 150 kézműves termékei közül válogathatunk, közben pedig elkortyolgathatunk egy pohár finom forralt bort.

Hazaindulás késő délután. Érkezés az esti/késő esti órákban.

 

Részvételi díj: 18.900,- Ft / fő

A részvételi díj tartalmazza: utazás komfortos autóbusszal, csoportkísérő idegenvezető

A részvételi díj nem tartalmazza: utasbiztosítás (500 Ft/fő); Güssing kb. 5 EUR/fő; Kornberg kb. 15 EUR/fő

A program minimum 35 fő jelentkezése esetén indul. A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Hasonló ajánlatok